Note For Anyone Writing About Me

Guide to Writing About Me

I am an Autistic person,not a person with autism. I am also not Aspergers. The diagnosis isn't even in the DSM anymore, and yes, I agree with the consolidation of all autistic spectrum stuff under one umbrella. I have other issues with the DSM.

I don't like Autism Speaks. I'm Disabled, not differently abled, and I am an Autistic activist. Self-advocate is true, but incomplete.

Citing My Posts

MLA: Hillary, Alyssa. "Post Title." Yes, That Too. Day Month Year of post. Web. Day Month Year of retrieval.

APA: Hillary, A. (Year Month Day of post.) Post Title. [Web log post]. Retrieved from http://yesthattoo.blogspot.com/post-specific-URL.

Wednesday, October 30, 2013

Have some more essays!

Woo, have 4 more things I wrote for Chinese class.
This one is about environmental stuff and subway construction in Nanjing.
 
南京为了建新的地铁线会砍树及移树。从环境保护的角度来说,因为在南京移的树中,只有15棵存活,保存率只有18%。地铁建设部不仅不看重保护南京的桐,反而更好的地铁也对保护环境好。反过来说,发生之所以地铁建设部移这么多树,是因为设计问题:政府让他们少移树,地铁建设部就从1065棵减少到780棵减少到328棵。这样做表明地铁建设部不必这样做。通过政府“移树”的观点,因为政府有办法一边建地铁,一边保护桐,所以他们应该这样做。
 
This one is about global warming.
全球变暖是非常严重的一个问题。虽然有一些人说“谈气候变暖的科学家都是危言耸听,”但是气候变暖已经会殃及。(对于科学来说“气候变暖”绝非 完全对的名字,而是给气候变化的一部分表明。世界变暖只是冰山一角。除了变暖以外,也有龙卷风变多,暴风雪变多,海平升高等。) 无止境排放尾气会引发一系列连锁反应:温室气体让气氛有更多水汽。水汽是一种温室气体,就是一种周而复始。而且,冰帽反影太阳光。如果冰帽融化的话,冰帽反映的太阳光减少,由不得世界变得更暖。这个问题已经会过昂贵!但是,我们还有能力解决(或者帮助)世界变暖的问题。如果个人都少开车,政府提供环保的政策,公司来少排放尾气,这样做会有帮助。而且,多种树会让气氛里的二氧化碳减少。总的来说,快来做环保的事情对气候变暖问题有帮助。
 
Education by the family/at home between China and the USA.
中美家庭教育虽然表面上是截然不同的,而实际上中美父母做家庭教育为的是孩子的成功。中国父母注重成绩是因为在中国成功历来都是从教育来的(找好工作,这样的事情)。美国父母注重孩子快乐是因为我们认为快乐是一种成功。而且,中美两国的教育情况不一样。在美国申请大学比在中国申请大学容易多了。在美国,大学看成绩,考试,和课外活动。中国大学绝非放松,而是只看重一次残酷性的考试。 归根结底,问题在于教育情况,而不是中美父母完全不一样。中美父母都要希望孩子会有成功,区别是“成功”的结构和得到成功的方式。
 
Actually kind of the same as the last one lol.
中美两国的教育有一样的,也有很大的区别。在美国,孩子上小学的时候,父母不注重考试。(有一些学生,第一次考试是小学三年级。)而且,美国的小学生晚一点学好怎么静坐。 按说,中国学生从幼儿园要静坐。在课后的事情,中美两国也不太一样。条件充许的话,美国小孩儿尽是运动都参加。什么活动都做的不太好,但是什么都不惜参加是美国孩子的做法。中国孩子选少一点活动,直到做的非常好为止。中国教育注重做的非常好,美国教育注重学好很多事。
 
但是,中美两国都注重考试。中国历来都看重考试,美国今时越来越看重考试。因此,准备考试的补习班越来越大行其道。而且,美国教育注重考试的内容。在中国,注重考试的原因是从历史来的。而且,中国的高考过渡重要:每一年考一次,高考的成绩决定学生可以上什么大学。美国也有上大学的考试,但是没有中国的高考这么重要。在美国,考得不好但是高中成绩好的学生还可以上挺好的大学。在中国,这是不可能的。

No comments:

Post a Comment

I reserve the right to delete for personal attacks, derailing, dangerous comparisons, bigotry, and generally not wanting my blog to be a platform for certain things. As long as we stay within those ranges, discussion is AWESOME.