Note For Anyone Writing About Me

Guide to Writing About Me

I am an Autistic person,not a person with autism. I am also not Aspergers. The diagnosis isn't even in the DSM anymore, and yes, I agree with the consolidation of all autistic spectrum stuff under one umbrella. I have other issues with the DSM.

I don't like Autism Speaks. I'm Disabled, not differently abled, and I am an Autistic activist. Self-advocate is true, but incomplete.

Citing My Posts

MLA: Hillary, Alyssa. "Post Title." Yes, That Too. Day Month Year of post. Web. Day Month Year of retrieval.

APA: Hillary, A. (Year Month Day of post.) Post Title. [Web log post]. Retrieved from http://yesthattoo.blogspot.com/post-specific-URL.

Tuesday, October 15, 2013

Syllabus Standards

Oh hey Chinese essays. This one is about course standards, globalization, and education. I basically argue that colleges should write course descriptions/syllabi so that what you need to know to start and what you're going to learn can be understood without needing to read the syllabus for every prerequisite and still not be sure which parts you're going to need from which prerequisite.
I translated this into English and added later commentary. I'm cool like that.

随着世界的国际化,教育也要变到更国际化。根据纽约大学校长说的,所有的大学生应该可以去不同的地方上学是好的。他认为全球的大学提供同一套课程标准是让大学全球化最好的做法。这是因为同一套课程标准让学生去不同地方上学。这样,无论学生学什么专业,他们都可以去另外一个大学上一个学期或者一年的课。

但是,让所有的大学都提供同一课程标准会给一些学生产生坏影响。这些学生要根据独特得学习指导提纲来学。例如说,所有的机械工程家做的事不是完全一样的。从教授到建筑师,从机械电子家到纳米技术研究家,机械工程者做各种各样的工作。虽然这些人都称为“机械工程家,”但是他们的专业根本不一样。因为我是为了研究纳米技术学机械工程,所以最适合我的课程跟最适合我同学的课程有区别。如果所有的“机械工程”课程标准都一样,学生无法学各别的专业。如果所有的大学都提供同一套课程标准,全世界的机械工程师就只能完成同一种工作。而,这个问题不难解决:最好的做法不提供同一套课程标准,而是让所有的大学提供同一套课程内容标准。这样做,每一个大学的课会完全不一样,但是学生可以看什么大学的教学大纲就知道他们要知道的消息。学生要知道的包括:

第一)上这门课的学生学什么内容?知道课的内容,学生知道对他们来说,这门课有没用。
第二)这门课的学分是在什么样的专业可以用的?如果学生有独特专业的话,这一部分没有用, 而大部分的学生要知道。
第三)开始上这门课以前,学生需要什么知识?表明这一部分的方式会有最大的改变:现在, 大学会根据自己的另外几门课说明学生要什么知识。这样不行:大学要说地清楚,学生 开始上课前要学好什么。学生为了准备能选别的课或者去自学,都行,只要学好需要的 知识就可以了。
第四)学习方式是什么?这一部分包括考试,作业等,也包括哪天见面,是不是网络上课的等。

这样写教学大纲,学生能看几个大学的课程决定适合她的学习目标是什么。她会打算什么学期在什么地方上课,在几个不同的大学上课:让学生这样做就是全球化的原因。不同大学不同的课程不是全球化的阻碍,而是学生要去不同的地方上学的原因。依在下偶见,大学全球化最好的方式不是让课程都有一样的标准,而是让大学用同一的做法表明课的内容。

No comments:

Post a Comment

I reserve the right to delete comments for personal attacks, derailing, dangerous comparisons, bigotry, and generally not wanting my blog to be a platform for certain things.